LUXE ZEILJACHT TE HUUR

Al v.a. € 75,- p.p.!

Popeye Sailing bootverhuur
zeiljacht 1
zeiljacht 2
zeiljacht 3
zeiljacht 4
zeiljacht 5
zeiljacht 6
zeiljacht 7

Zeiljacht Medemblik

Zeiljacht huren in Medemblik

Zeiljacht Medemblik

Yachtcharter Popeye Sailing verhuurt het hele jaar door het zeiljacht Northern Light.
Zeiljacht 'Northern Light' is een prachtig, en fantastisch zeilend, zeegaand zeiljacht. Het zeiljacht wordt het hele jaar door met of zonder schipper verhuurd. Thuishaven van het zeiljacht is Andijk, gelegen aan het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Medemblik in. Het is een mooie vertrekhaven is voor zowel lange vakanties als bijv. een dagje uit. U kunt bijvoorbeeld denken aan zeilen naar Medemblik, zeilen naar Enkhuizen of zeilen naar Stavoren. Dit zijn allemaal plaatsen aan het IJsselmeer die in een dagtocht bereikbaar zijn.

Zeilschip Northern Light is een aluminium Koopmans, type Concord 47.5 en is gebouwd in St. Annaland, Zeeland. bouwjaar 2000. Van dit type is er slechts één gebouwd. Het schip is dan ook uniek. Yachtcharter Popeye Sailing met Zeiljacht Northern Light biedt naast dagtochten ook B&B en jacht verhuur voor langere tijd. Voor meer informatie over zeilen, winterzeilen, het zeiljacht, prijzen en vormen van jachtverhuur kunt u rechts in het menu een selectie maken.

Zeilen bij Medemblik

Ontspannen zeilen op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee of Noordzee. Zeilen met zeiljacht Northern Light van Yachtcharter Popeye Sailing bezorgt u een onvergetelijk avontuur! Yachtcharter Popeye Sailing met zeiljacht Northern Light biedt interessante arrangementen aan op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. Wat is er mooier dan na een heerlijke ontspannen zeiltocht op bijv. het IJsselmeer of Waddenzee aan te komen in een van de historische plaatsen zoals bijv. Medemblik, die het IJsselmeer en Waddenzee rijk zijn.

Over Medemblik.

Medemblik is de oudste stad van West-Friesland en moet tevens reeds in de 7de en 8ste eeuw de aanzienlijkste stad van dat gewest zijn geweest. Koning Radboud hield er toen zijne residentie.

De architectuur van vele bouwwerken in Medemblik draagt het stempel van lang vervlogen tijden; verscheidene gevels trekken de aandacht door hun antieke stijl. Van de oude gebouwen verdiend melding het slot te Medemblik of het zoogenaamde 'Kasteel van Radboud', dat menigen aanval en verscheidene bestormingen heeft moeten verduren; voor het eerst in 1296, daarna in 1426 tijdens den Hoekschen en Kabeljauwschen oorlog, voorts in 1517, toen de 'Zwarte Hoop' en de vloot van de 'Lange Pier' er de oorlogsfakkel deden ontvlammen en ook in 1572, toen de Spaanschgezinde bezetting zich tegen de Enkhuizer burgers en de Oranjetroepen verdedigden. Het slot is hoogstwaarschijnlijk gesticht in het laatst van de 13de eeuw door Floris V ter plaatse, waar koning Radboud vroeger een sterkte bezat.

Bezienswaardigheden

Medemblik heeft verder eenige oude poorten en havens, oude kerken, het Gemeenlands-Koggehuis en andere ouderwetsche gebouwen. Interessante kijkjes in Medemblik.

  1. Het Stadhuis
  2. Het Huis: 'De vier Noorder Koggen'
  3. De Torenstraat, achtergrond: Herv. kerk met toren
  4. Arbeid tot versterking der zeeweringen
  5. Weeshuis
  6. Een der schilderachtigste punten in de stad
  7. Het krankzinnigengesticht
  8. Het kasteel 'Radboud'
Zeiljacht
Zeiljacht
Zeiljacht

POPEYE SAILING

KvK: 32112365
email:
Tel: 0031(0)616417265
Andijk    Medemblik    Koopmans    Stavoren    Enkhuizen    Hindeloopen    Den Oever