LUXE ZEILJACHT TE HUUR

Al v.a. € 75,- p.p.!

Popeye Sailing bootverhuur
zeiljacht 1
zeiljacht 2
zeiljacht 3
zeiljacht 4
zeiljacht 5
zeiljacht 6
zeiljacht 7

Zeiljacht Enkhuizen

Zeiljacht huren in Enkhuizen

Zeiljacht Enkhuizen

Yachtcharter Popeye Sailing verhuurt het hele jaar door het zeiljacht Northern Light.
Zeiljacht 'Northern Light' is een prachtig, en fantastisch zeilend, zeegaand zeiljacht. Het zeiljacht wordt het hele jaar door met of zonder schipper verhuurd. Thuishaven van het zeiljacht is Andijk, gelegen aan het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen in. Het is een mooie vertrekhaven is voor zowel lange vakanties als bijv. een dagje uit. U kunt bijvoorbeeld denken aan zeilen naar Enkhuizen, zeilen naar Andijk of zeilen naar Stavoren. Dit zijn allemaal plaatsen aan het IJsselmeer die in een dagtocht bereikbaar zijn.

Zeilschip Northern Light is een aluminium Koopmans, type Concord 47.5 en is gebouwd in St. Annaland, Zeeland. bouwjaar 2000. Van dit type is er slechts één gebouwd. Het schip is dan ook uniek. Yachtcharter Popeye Sailing met Zeiljacht Northern Light biedt naast dagtochten ook B&B en jacht verhuur voor langere tijd. Voor meer informatie over zeilen, winterzeilen, het zeiljacht, prijzen en vormen van jachtverhuur kunt u rechts in het menu een selectie maken.

Zeilen bij Enkhuizen

Ontspannen zeilen op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee of Noordzee. Zeilen met zeiljacht Northern Light van Yachtcharter Popeye Sailing bezorgt u een onvergetelijk avontuur! Yachtcharter Popeye Sailing met zeiljacht Northern Light biedt interessante arrangementen aan op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. Wat is er mooier dan na een heerlijke ontspannen zeiltocht op bijv. het IJsselmeer of Waddenzee aan te komen in een van de historische plaatsen zoals bijv. Enkhuizen, die het IJsselmeer en Waddenzee rijk zijn.

Over Enkhuizen.

Het door grachten doorsneden stadje Enkhuizen ligt voor een groot deel binnen de goed intact gebleven 16e-eeuwse omwalling. Bekend zijn de Drommedaris (1540; in 1649 verhoogd en van een toren voorzien) met klokkenspel van Pieter Hemony, daterend uit de jaren 1671-1677, de laat-gotische Zuider- of Pancraskerk, uit de 15de en 16e eeuw, met indrukwekkende toren, waarin klokkenspel van de gebroeders Hemony, de Wester- of Sint-Gommaruskerk, uit de 15de en 16e eeuw, met aangebouwde librije, waarin een 17e-eeuws interieur en het stadhuis (1686-1688), ontworpen door Steven Vennecool, met fraai interieur.

Bezienswaardigheden

  1. Jachthavens
  2. Zuiderzeemuseum (buiten en binnen)
  3. De stedenbouwkundige projecten Patrimoniumbuurt en Snouck van Loosenpark
  4. Recreatiebad Enkhuizerzand
  5. Sprookjeswonderland
  6. De kleurrijke bloemen- en zaadvelden rondom de stad.
  7. Chartervaart
  8. Vestingwal
  9. Strand aan het IJsselmeer

Evenementen

In mei wordt het Jazzfestival Enkhuizen georganiseerd. Vele internationale jazzbands treden gedurende drie dagen op. Vanaf vrijdag kan er op diverse plaatsen traditionele Jazz beleeft worden. Op de zaterdag is er onder meer een groots buitenprogramma. Het festival wordt traditioneel op zondag afgesloten met het Bloody Mary. In 2007 heeft een nieuw bestuur het festival nieuw leven ingeblazen. Op deze manier wordt de traditie voortgezet. Rond deze tijd wordt ook het Ierse folkfestival 'Eire at the Top' op het Landje van Top (aan de voet van de Drommedaris) georganiseerd.

Sinds 2002 wordt er in het voorjaar het Smartlappenfestival georganiseerd waar veel publiek op af komt. In de zomer worden er zomeravondconcerten gehouden waarbij (vaak door middel van gastoptredens) klassieke muziek wordt gespeeld op één van de twee Hemony-carillons die de stad rijk is. Ook in de zomermaanden organiseert de vereniging Oud-Enkhuizen op woensdagavonden stadswandelingen door de historische binnenstad.

Elke zondag in augustus worden de Zomerse Zondagen georganiseerd waarbij er 's middags verschillende activiteiten zijn (zoals openluchtbiljarten, kinderkermis en marktjes). Iedere dag heeft zijn eigen thema, gebaseerd op de cultuur rondom de Zuiderzee, en wordt 's avonds afgesloten met een concert.

In de maand juni vindt in Enkhuizen de jaarlijkse Lappenmarkt plaats. Dit is een traditie die al vele honderden jaren oud is. De ruim twee kilometer lange markt is één van de grootste jaarmarkten in de provincie Noord-Holland. Honderden marktkooplieden bieden hun waren aan in de binnenstad, van confectie tot huishoudelijke artikelen.

Op de derde donderdag in september is het Enkhuizer Harddraverijdag met paardenrennen en vuurwerk tot slot. In december is er een lichtjesavond in 't Suud (Vissershoek) en omgeving. Hierbij worden inloopconcerten gegeven in het Stadhuis, de Lutherse Kerk, het Wapen van Enkhuizen, de Drommedaris en de Zuiderkerk.

Zeiljacht
Zeiljacht
Zeiljacht

POPEYE SAILING

KvK: 32112365
email:
Tel: 0031(0)616417265
Andijk    Medemblik    Koopmans    Stavoren    Enkhuizen    Hindeloopen    Den Oever