LUXE ZEILJACHT TE HUUR

Al v.a. € 75,- p.p.!

Popeye Sailing bootverhuur
zeiljacht 1
zeiljacht 2
zeiljacht 3
zeiljacht 4
zeiljacht 5
zeiljacht 6
zeiljacht 7

Zeiljacht Hindeloopen

Zeiljacht huren in Hindeloopen

Zeiljacht Hindeloopen

Yachtcharter Popeye Sailing verhuurt het hele jaar door het zeiljacht Northern Light.
Zeiljacht 'Northern Light' is een prachtig, en fantastisch zeilend, zeegaand zeiljacht. Het zeiljacht wordt het hele jaar door met of zonder schipper verhuurd. Thuishaven van het zeiljacht is Andijk, gelegen aan het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen in. Het is een mooie vertrekhaven is voor zowel lange vakanties als bijv. een dagje uit. U kunt bijvoorbeeld denken aan zeilen naar Enkhuizen, zeilen naar Andijk of zeilen naar Stavoren. Dit zijn allemaal plaatsen aan het IJsselmeer die in een dagtocht bereikbaar zijn.

Zeilschip Northern Light is een aluminium Koopmans, type Concord 47.5 en is gebouwd in St. Annaland, Zeeland. bouwjaar 2000. Van dit type is er slechts één gebouwd. Het schip is dan ook uniek. Yachtcharter Popeye Sailing met Zeiljacht Northern Light biedt naast dagtochten ook B&B en jacht verhuur voor langere tijd. Voor meer informatie over zeilen, winterzeilen, het zeiljacht, prijzen en vormen van jachtverhuur kunt u rechts in het menu een selectie maken.

Zeilen bij Hindeloopen

Ontspannen zeilen op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee of Noordzee. Zeilen met zeiljacht Northern Light van Yachtcharter Popeye Sailing bezorgt u een onvergetelijk avontuur! Yachtcharter Popeye Sailing met zeiljacht Northern Light biedt interessante arrangementen aan op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. Wat is er mooier dan na een heerlijke ontspannen zeiltocht op bijv. het IJsselmeer of Waddenzee aan te komen in een van de historische plaatsen zoals bijv. Enkhuizen, die het IJsselmeer en Waddenzee rijk zijn.

Over Hindeloopen.

Een deel van Hindeloopen is een beschermd dorpsgezicht, een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Friesland. Verder zijn er in het dorp verschillende rijksmonumenten. Hindeloopen had vroeger zijn eigen klederdracht. Tegenwoordig toont alleen de folkloristische zang- en dansgroep 'Aald Hielpen' de klederdracht nog bij optredens in Hindeloopen of ver daarbuiten, tot Amerika en Japan toe.

De Hindelooper schilderkunst is wereldwijd beroemd. Bedsteewanden, meubels zoals tafels en stoelen, klaptafels, kastjes, reiskoffers, miniatuurmeubeltjes: in de 18e eeuw werden deze objecten beschilderd in de kenmerkende Hindelooper kleuren en motieven. De krullen, bloemen en bladeren in de kleuren rood, blauw, wit en groen, werden in Hindeloopen verwerkt tot een aparte stijl. In platenbijbels en prentenboeken werden de motieven gevonden.

Tegenwoordig is Hindeloopen vooral in trek bij toeristen die in het voorjaar en in de zomer het stadje bezoeken. Ook heeft Hindeloopen een grote jachthaven. De kleinere oude gemeente-vissershaven is thans een passantenhaven van de Vereniging Hylper Haven. De voormalige Zuiderzeesluis (van 1785) wordt nog steeds met de hand bediend. Voor meer informatie kunt u terecht bij de plaatselijke VVV.

Bezienswaardigheden

Alhoewel Hindeloopen klein is, zijn er veel bezienswaardigheden zoals:
  1. Westertoren uit 1593
  2. Grote Kerk uit 1632
  3. voormalig stadhuis, nu museum.
  4. voormalig Havengebouw nu als Sluishuis, met open klokken(stoel)toren, uit 1619.
  5. voormalige overdekte visafslag nu Leugenbank uit 1785.
  6. gevelbeeltenis op het Sluishuis de 'Wonderbare visvangst' uit 1911.
  7. de oude vissershaven in 2006 gereconstrueerd naar de haven uit 1934.
Zeiljacht
Zeiljacht
Zeiljacht

POPEYE SAILING

KvK: 32112365
email:
Tel: 0031(0)616417265
Andijk    Medemblik    Koopmans    Stavoren    Enkhuizen    Hindeloopen    Den Oever