LUXE ZEILJACHT TE HUUR

Al v.a. € 75,- p.p.!

Popeye Sailing bootverhuur
zeiljacht 1
zeiljacht 2
zeiljacht 3
zeiljacht 4
zeiljacht 5
zeiljacht 6
zeiljacht 7

Zeiljacht Den Oever

Zeiljacht huren in Den Oever

Zeiljacht Den Oever

Yachtcharter Popeye Sailing verhuurt het hele jaar door het zeiljacht Northern Light.
Zeiljacht 'Northern Light' is een prachtig, en fantastisch zeilend, zeegaand zeiljacht. Het zeiljacht wordt het hele jaar door met of zonder schipper verhuurd. Thuishaven van het zeiljacht is Andijk, gelegen aan het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen in. Het is een mooie vertrekhaven is voor zowel lange vakanties als bijv. een dagje uit. U kunt bijvoorbeeld denken aan zeilen naar Enkhuizen, zeilen naar Andijk of zeilen naar Stavoren. Dit zijn allemaal plaatsen aan het IJsselmeer die in een dagtocht bereikbaar zijn.

Zeilschip Northern Light is een aluminium Koopmans, type Concord 47.5 en is gebouwd in St. Annaland, Zeeland. bouwjaar 2000. Van dit type is er slechts één gebouwd. Het schip is dan ook uniek. Yachtcharter Popeye Sailing met Zeiljacht Northern Light biedt naast dagtochten ook B&B en jacht verhuur voor langere tijd. Voor meer informatie over zeilen, winterzeilen, het zeiljacht, prijzen en vormen van jachtverhuur kunt u rechts in het menu een selectie maken.

Zeilen bij Den Oever

Ontspannen zeilen op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee of Noordzee. Zeilen met zeiljacht Northern Light van Yachtcharter Popeye Sailing bezorgt u een onvergetelijk avontuur! Yachtcharter Popeye Sailing met zeiljacht Northern Light biedt interessante arrangementen aan op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. Wat is er mooier dan na een heerlijke ontspannen zeiltocht op bijv. het IJsselmeer of Waddenzee aan te komen in een van de historische plaatsen zoals bijv. Enkhuizen, die het IJsselmeer en Waddenzee rijk zijn.

Over Den Oever.

Het dorp is tegenwoordig het op één na grootste dorp van Wieringen. De plaatsnaam is een oude naam voor het gebied waarin het dorp ligt. Rond de tijd dat de Waddenzee ontstond lag het gebied alleen via het oosten aan het open water, de oever. Later, toen Waddenzee en Zuiderzee echte grote open watergebieden werden, is Den Oever een tijd half wad en open water geweest en lag de oever ongeveer bij Oosterland. Maar in de loop van 14e en 15e eeuw verschoof langzaam de oever en zo ontstond een aantal kleine kernen, waarvan Den Oever er één was.

Door de groei van de plaats en de haven in de 20e eeuw heeft het oudere buurtschap Oud-Gest opgenomen in het dorp, en is nu onderdeel van het dorp. Aan het eind van die eeuw werd ook De Gest verbonden aan het dorp door nieuwbouw, maar wordt nog wel als eigen plaats beschouwd al valt het formeel onder Den Oever. Door de grote haven kent het dorp veel cafés en restaurants, de grootste concentratie binnen de gemeentegrenzen.

Opvallend is dat er geen kerk staat in het dorp, wel stond er vroeger De Kapel, deze was verbonden met een gasthuis. Dit gebouw staat nu in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Bezienswaardigheden

Naast de grote haven met de grote vissershallen staat er in het dorp de korenmolen De Hoop, deze dateert van 1675. Aan de rand van het dorp is sinds 2004 het Vikinginformatiecentrum (VIC) gevestigd in een modern gebouw dat het deelt met de lokale VVV. Het VIC is de opvolger van het opgeheven museum Het Huis van de Aarde gevestigd en laat de bezoeker kennismaken met de lokale vroeg-middeleeuwse geschiedenis en met name de Vikingen, die zich op Wieringen hadden gevestigd. Er is ook een hoek gewijd aan de algemene geologie.

Afhankelijk van het getij vindt er eind augustus of begin september de Flora en Visserijdagen plaats. Dit meerdaagse festival is een gecombineerde bloemenshow en vlootschouw met ook nog de kermis, jaarmarkt, nachtmarkt, draaiorgelfestival en nog veel meer activiteiten.

Aan de kust staat nog steeds de Vuurtoren van Den Oever die herinnert aan de tijd dat Den Oever ooit op een eiland lag.

Op de havendijk van Den Oever staat sinds 2005 een monument voor de vissers van Wieringen die tijdens hun werk om het leven kwamen. Het werd gemaakt door de Wieringer beeldhouwer Hans Blank.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de plaatselijke v.v.v.

Zeiljacht
Zeiljacht
Zeiljacht

POPEYE SAILING

KvK: 32112365
email:
Tel: 0031(0)616417265
Andijk    Medemblik    Koopmans    Stavoren    Enkhuizen    Hindeloopen    Den Oever